Αλληλεπιδράστε με τους μαθητές σας με τον ψηφιακό λευκοπίνακα της Google.

Το Google Jamboard είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να αλληλεπιδρούν με μαθητές χρησιμοποιώντας τον ψηφιακό λευκό πίνακα, χωρίς καν να χρειάζεται να βρίσκονται στην ίδια αίθουσα..

Είναι ουσιαστικά ένας γιγάντιος ψηφιακός πίνακας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε δάσκαλο για οποιοδήποτε μάθημα, καθιστώντας τον ένα εξαιρετικό συνεργατικό εργαλείο αλληλεπίδρασης.

Ενώ το Jamboard σχεδιάστηκε με γνώμονα την επαγγελματική χρήση, με μια αίσθηση παρουσίασης, έχει προσαρμοστεί ευρέως και λειτουργεί καλά ως εργαλείο διδασκαλίας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Jamboard

Στα πιο βασικά του, το Jamboard είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεξεργαστείτε πληροφορίες με μια τάξη. Αυτό μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και θα μπορούσε ακόμη και να χρησιμοποιηθεί με πολλές συσκευές για να ενσωματωθεί επίσης το Google Meet, σαν να ήσασταν όλοι μαζί στο δωμάτιο.

Φυσικά το Google Jamboard είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ενσωμάτωση με το Google Classroom δεδομένου ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει υλικό του Google Drive που πιθανότατα χρησιμοποιείται ήδη από όσους εργάζονται με το Classroom.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Jamboard, απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google ή εγγραφείτε δωρεάν. Στη συνέχεια, όταν στο Google Drive επιλέξτε το εικονίδιο “+” και μεταβείτε στο “Περισσότερα” στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, προς τα κάτω για να επιλέξετε “Google Jamboard”.

Το Jamboard λειτουργεί με πολλές εφαρμογές, μια διαδικασία που ονομάζεται app smashing. Ακολουθούν μερικά εξαιρετικά παραδείγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τη διδασκαλία πιο ελκυστική.

Πώς να δημιουργήσετε ένα Jam

Για να δημιουργήσετε ένα νέο Jam, βρείτε το δρόμο σας στην εφαρμογή Jamboard στο διαδίκτυο, μέσω της εφαρμογής ή χρησιμοποιώντας το φυσικό υλικό Jamboard. 

Στο υλικό πλακέτας, χρειάζεται απλώς να πατήσετε την οθόνη όταν βρίσκεστε σε λειτουργία προφύλαξης οθόνης για να δημιουργήσετε ένα νέο Jam.

Για χρήστες κινητών, ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το “+” για να ξεκινήσετε ένα νέο Jam.

Όταν χρησιμοποιείτε την διαδικτυακή πλατφόρμα που βασίζεται στον ιστό, ανοίξτε το πρόγραμμα Jamboard και θα δείτε ένα “+” που μπορείτε να επιλέξετε για να θέσετε σε λειτουργία το νέο σας Jam.

Το Jam σας θα αποθηκευτεί αυτόματα στον λογαριασμό σας και μπορεί να επεξεργαστεί όπως απαιτείται.

Συμβουλές για ευκολότερη χρήση Jamboard στην τάξη

Η χρήση του Jamboard είναι σχετικά απλή, αλλά υπάρχουν πολλές διαθέσιμες συντομεύσεις που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό για τους μαθητές. 

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε το τσίμπημα για μεγέθυνση για να κάνετε τις φωτογραφίες μεγαλύτερες για γρήγορη μεγέθυνση.
  • Κατά την αναζήτηση μιας εικόνας, αναζητήστε “GIF” για να λάβετε κινούμενες εικόνες που αγαπούν τα παιδιά.
  • Χρησιμοποιήστε αναγνώριση χειρογράφου για εισαγωγή αντί για πληκτρολόγιο για ταχύτητα.
  • Εάν κάποιος άλλος δάσκαλος κοινοποιήσει κατά λάθος στον πίνακα σας, πατήστε δύο φορές το κουμπί λειτουργίας για να το διακόψετε.
  • Χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού σας για να σβήσετε γρήγορα οτιδήποτε στο Jamboard.
  • Χρησιμοποιήστε την Αυτόματη Σχεδίαση, η οποία θα καλύψει τις προσπάθειές σας για doodle και θα τα κάνει να φαίνονται καλύτερα.

Google Jamboard και Google Classroom

Το Google Jamboard είναι μέρος του G Suite εφαρμογών, επομένως ενσωματώνεται όμορφα με το Google Classroom. 

Οι δάσκαλοι μπορούν να μοιράζονται ένα Jam ως εργασία στο Classroom, επιτρέποντας στους μαθητές να το δουν, να συνεργαστούν ή να εργαστούν ανεξάρτητα, όπως με οποιοδήποτε άλλο αρχείο Google.

Τα σχόλια είναι κλειστά.